socio-emotioneel

 

Niet goed in je vel.  Je voelt je mentaal niet weerbaar, waardoor je niet goed in je vel zit. Soms is het moeilijk om de juiste woorden te vinden voor wat er in je hoofd omgaat. In individuele gesprekken proberen we daar zicht op te krijgen. Maar we gaan vooral op zoek naar hoe we jouw veerkracht weer kunnen versterken en je mentaal welbevinden verbeteren.

 

Negatieve gedachten. Negatieve gedachten kunnen een zware last zijn en kunnen je (schoolse) leven moeilijk maken. Samen vergroten we je psychologische flexibiliteit, en  zoeken we naar manieren om negatieve gedachten uit te dagen, zodat jij meer gaat doen wat nodig is om te zijn zoals je wilt zijn. 

Even de weg kwijt. Het is oké als je even niet weet welke richting je moet inslaan of om af en toe verdwaald te raken. Bij WIJ•s zoeken we samen uit wat voor jou belangrijk is, wat jouw weg is en hoe je die kan volgen. Zo ontdekken en versterken we je identiteit in al haar aspecten: zelfbeeld, zelfvertrouwen, talenten, …

 

stress & angst

 

Verhoogde stress. Stress is een normaal onderdeel van het leven, maar als het te veel wordt, kan het schadelijk zijn voor je welzijn. Ik bekijk samen met jou hoe je stress onder controle krijgt. Ik bied je strategieën en oefeningen om stress te verminderen, zodat je je kalmer en veerkrachtiger voelt.

 

Faalangsttraining. De faalangsstraining verloopt volgens een vaste methode waarin psycho-educatie en principes van de cognitieve gedragstherapie centraal staan. 

De training bestaat uit 7 sessies van 1,5 uur in groepjes van 3 tot 5 jongeren.

 

Je kan ook kiezen voor een individuele training. Dan duurt een sessie 1 uur. 

 

studie & school

 

Planning & organisatie. Heb je moeite met het aanbrengen van structuur en organisatie in je schoolwerk? Ik begrijp dat er uitdagingen komen kijken bij het evenwicht tussen schoolverplichtingen en jong zijn. Samen bepalen we een strategie om je schoolwerk te beheren, effectiever te studeren en nog voldoende tijd over te houden voor jezelf.


Schoolloopbaan. De keuze voor een studierichting is een belangrijke stap in je leven. Of misschien wil je niet verder studeren maar gaan werken. Samen proberen we een helder beeld te krijgen van wat jou drijft en waar je talenten liggen. WIJ•s begeleidt je om jezelf beter te leren kennen, zodat je een (studie)keuze maakt die aansluit bij wie je bent en wie je wilt worden.

 

Studiemethode. Als je slechte resultaten behaalt, hoewel je veel studeert of als het studeren moeizaam verloopt, kan je je motivatie verliezen. Bij WIJ•s bespreken we verschillende studiemethoden en proberen we zicht te krijgen op je persoonlijke leerstijl. We gaan ook aan de slag met je eigen lesmateriaal.